Megyezászlók lobognak majd megyénk minden településén

Megyezászlók lobognak majd megyénk minden településén

A megyei identitás erősítését célzó pályázat keretében megyénk minden települése megyei lobogóval gazdagodik.

A megyei lobogót május 11-én a városok közül elsőként Esztergom vehette át, ugyanazon hétvégén a falvak közül először Vértessomló tűzhette ki a zászlót.

Erős közösségek által válik erős megyévé Komárom-Esztergom megye! A megyei önkormányzat ezért a következő időszakban nagy hangsúlyt fektet a megyei identitás és az összetartozás erősítését célzó programok, aktivitások és közösségépítő rendezvények megvalósítására. A cél, hogy a két vármegye területén élők közelebb kerüljenek egymáshoz, a történelmi örökségből és különbözőségekből adódó törésvonalak megszűnjenek, vagy nagymértékben csökkenjenek.

„Nagy öröm, hogy a projekt lehetőséget adott arra is, hogy ne csak rendezvényekkel, de olyan maradandó, az összetartozást szimbolizáló jelképekkel is gazdagítsuk településeinket, mint a hamarosan mindenkinek átadásra kerülő megyezászlók” – mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

Esztergomban a Nemzeti Emlékhelyek Napja programsorozat ünnepélyes megnyitóján a lobogót Popovics Györgytől Romanek Etelka polgármester vette át. Vasárnap a Vértessomlói Nemzetiségi Falunap adott alkalmat az átadásra – a településen Igó István polgármester vette át a lobogót. „A közös értékek, a közös történelem, a múlt, a hagyományok, a kultúra, évezredes harc és munka köti össze megyénk lakóit, amely értékeknek a jövőben is összekötő erőként kell erősíteniük az utánunk jövőket” –fejtette ki Popovics György.

Vissza