III. NYERGESI SZOMSZÉDOLÓ
Nyergesújfalu Nyergesújfalu

III. NYERGESI SZOMSZÉDOLÓ

III. NYERGESI SZOMSZÉDOLÓ

2019. augusztus 3-án harmadik alkalommal rendezzük meg Nyergesújfalun a ”NyergesiSzomszédoló” elnevezésű futóversenyt. Az esemény létrehozásával egyrészt a helyi és kistérségi futómozgalmat szeretnénk erősíteni, másrészt egy hagyományteremtő eseményt kívánunk folytatni, amely az év egyik legmelegebb hónapjában ad lehetőséget a futást szerető sportolóknak erejük összemérésére.

Ugyanakkor szeretnénk megmutatni a futás gondolatával még csak kacérkodó, leendő sporttársaknak, hogy egy jó közösségben a rendszeres sportolást könnyedén a mindennapok részévé lehet tenni, amivel sokat tehetünk egészségünk és jó erőnlétünk megőrzéséért.

A távok meghatározásánál figyelembe vettük, hogy a kezdő és a már rutinos hosszútávfutók is megtalálják a számukra kihívást jelentő versenyszámot. A rendezvény során külön figyelmet fordítottunk a rajt/cél helyszín kiválasztására, amely a verseny után a futóknak és szurkolóknak egyaránt kellemes pihenési lehetőséget kínál.

2019-es újdonság, hogy a terepfutás kedvelőinek is érdemes lesz ellátogatni Nyergesújfalura. A Gerecse hegység egyik legszebb részére várjuk a terepfutókat, ahol egy közepes erősségű, gyors és jól futható útvonalat jelöltünk ki. Ez elvezet a lenyűgöző és népszerű Öreg-kő lábához és a “Szomszédoló” névhez illően elvezet Mogyorósbánya és Bajót határán egyaránt. A meleg nyári hétvégén kiváló lehetőség egy árnyas terület felfedezésére!

A verseny után ne siess haza!
Látogass el a „Völgyválasz” kulturális, zenei fesztiválra!

FONTOS INFOK!

Kérjük olvasd el figyelmesen!
RAJTSZÁM ÁTVÉTEL
Az előnevezetteknek a rajtszámokat 10 óráig van lehetőség átvenni. ‼

Ha 10 óráig nem veszed át a rajtszámot, a helyszínen nevezőknek kiosztásra kerül‼

Kérünk érkezz időben!

Versenyközpont
➡Nyergesújfalun a focipálya és a horgász tavak közötti füves területen kerül kiépítésre
➡ Megközelíteni a Tó utcán keresztül lehet
➡ A parkolást Önkéntesek segítik

FONTOS
Kérünk Titeket semmiképp se parkoljatok a képen (galériában) karikázott területen az úttestre vagy mellé, ez a pálya része!A rajt, a cél és a 16 km-es mezőny az első kör megtétele után itt halad át!

Az esemény teljes időtartama alatt ezen az útszakaszon az átjárás, gyalogosan/járművel TILOS

Gyalog a versenyközpont a füves területen keresztül az út mellett megközelíthető.

Kérjük tartsátok tiszteletben a pályát, ne akadályozzátok a futókat, különösen amikor a várva várt utolsó métereket futják a cél előtt! Legyen a befutó mindenkinek élmény ne mások kerülgetése! 🧡

A foci pályán a versenyközponttól 100 m-re a műúton tovább sétálva találod:
➡ ruhatár
➡ WC, öltöző, zuhanyzó - külön női/férfi
➡ kerékpár tároló

Facebook url: https://www.facebook.com/events/2261445824130030/

Galéria

Vissza