KÖNYVBEMUTATÓ SCHMÖLTZ MARGIT ÍRÓNŐVEL

KÖNYVBEMUTATÓ SCHMÖLTZ MARGIT ÍRÓNŐVEL

Nyergesújfalun

A Kő kövön című, szeptemberben megjelent könyvről beszélget az író, Schmöltz Margit és Katonáné Bergmann Violetta, könyvtáros. A szerző a nyergesújfalui Kernstok Károly Általános Iskolájának könyvtárában dolgozik, szabadidejében novellákat, meséket, regényeket ír.

A könyvtári beszélgetésből kiderül, hogyan keletkezett a regény, milyen rejtélyek várják olvasóit és még számos más műhelytitok.

Egy kis ízelítő a könyvből:

„Gyermeket világra segíteni, szappantömböket feldarabolni, disznóbőrben csecsemőt melengetni mind-mind női lélekből fakad. Míg a férfiak országokat kormányoznak, csatákat vívnak, addig az asszonyok csendes sorsa rejtve marad a történelem viharaiban.
Vajákos Suska, a lápi füvesasszony átkot szór egy kőre. Az évszázadokon átívelő rontás egy titkos, egy be nem teljesült, egy önfeláldozó és egy elsorvadó szerelem történetét szövi át. A régi Székesfehérvár díszletei között kalandozva a történelmet bábák, borbélymesterek, alkimisták szemszögéből, négy különböző főhős históriáján keresztül ismerhetjük meg. II. Géza, II. Ulászló, Melek Ibrahim budai pasa és Esterházy Gábor gróf is feltűnnek a történetben, ezúttal csak mint mellékszereplők, hogy helyet adjanak a mindennapok valódi hőseinek, megszenvedőinek: az asszonyoknak, lányoknak.
Szerelem, kultúrhistória, rejtély várja az olvasót négy összefonódó történetben. „

Helyszín: Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár, Nyergesújfalu Kossuth L. u. 89.

Időpont: 2019. december 18 ./ szerda / 16 órai kezdettel

A könyvet megtalálják a városi könyvtárban, illetve a Kincsestár Könyvesboltban , Nyergesújfalu Kossuth L. u. 129., valamint megvásárolható az előadás után.

A rendezvény ingyenes!

Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk!

Galéria

Vissza